11 Eylül 2012 Salı

Twitter Hakkında Bilinmesi Gerekenler

TWITTER VE ARAMA 
 Twitter'ın güçlü arama seçenekleri var ama onları bulmakta zorlanabilirsiniz. 'Gelişmiş arama' seçeneğini bulmak için, twitter.com'daki herhangi bir sayfanın en altına gidin ve orada bir yerlere saklanmış olan 'search' linkini bulun. Bu linki tıkladığınızda search.twitter.com'a yönlendirileceksiniz. Burada gelişmiş aramayı seçin. 

TWITTER VE SMS 
 Dilediğiniz yerden cep telefonu ile SMS göndererek güncelleme yapabilirsiniz. Bunun için ayarlardan (settings) donatıma (devices) girin ve telefon numaranızı ekleyin. 

TWITTER VE FOTOĞRAF 
 Twitter'dan fotoğraf gönderemezsiniz ama bir internet sitesinin linkini göndermeniz mümkün. Bunun için twitpic.com'a girin. Mac kullanıcıları Twitterrific'i denemeli. 

TWITTER VE İSTATİSTİKLER 
 Twitterholic.com'da Twitter'da en çok takip edilenlerin listesini bulabilirsiniz. Ayrıca twitter kullanan ünlüleri ve ne kadar tweet'leri olduğu gibi istatiskleri elde edebilirsiniz. 
 Seyahat mi edeceksiniz? Twttrip.com'a girin, ne zaman, nereye seyahat edeceğinizi bildirin, twitter'lılar sizi karşılasın! 

TWITTER VE İŞ ARAYANLAR 
Twitterjobsearch.com ise çoğunlukla yabancı işe alım ajansları tarafından verilen eleman ilanlarını görebileceğiniz bir uygulama. 
 Türkiye'deki Twitter kullanıcılarını bir araya getirmeyi amaçlayan bir adres de var: Twitturk, Türk kullanıcılar arasında tarama yaparak onların mesajlarının tek bir platformda görüntülenmesini sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder